May 20, 2024, 1:21 pm
Home arrow Equipment
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Home
Nieuws
Links
Contact
Operators gevraagd
Members
New Shack
Contest dates
Radio Markt
Equipment
For Sale
In Memoriam
Login

Designed by: pi9a.nl
New Shack Print

Onze nieuwe bus / contestshack

Bussie1.jpg

Na de terug tocht vorig jaar 2005 van Lauwersoog( JO33DJ) naar Zeyen (JO33FB) gebeurde er heel veel, na het uitvallen van diverse meters en controlelampjes in de bus begon het ineens erg branderig te ruiken. Doordat er een gaatje in het spruitstuk zat (afgebroken)  kwam er een hete lucht op de kabelboom waardoor de isolatie is gesmolten en er kortsluiting is ontstaan. Door deze kortsluiting heeft er korte tijd een brand gewoed in het motor compartiment. Na een noodreparatie een paar dagen later konden we weer met de bus rijden, starten met twee draadjes maar geen verlichting meer.

bus2.jpg

Bij de terug reis stonden er op de laatste kilometer ook nog twee paaltjes in de weg waarvan het resultaat te zien is op bovenstaande foto's

Eigenlijk moesten we op zoek naar een andere bus. Maar ja om afscheid te nemen na meer dan 25 jaar doet wel pijn. Echter we konden niet anders.

In juni hebben we dan eindelijk na een lang en wijs beraad een andere bus gekocht en afscheid genomen van onze oude vertrouwde vriend.

<-- van oud naar nieuw -->  

Maar ja dan heb je een bus en dan? Dus bus was al leeg, dus de stoelen hoefde we er niet meer uit te slopen en hoe moet het met de inrichting?

Het was inmiddels al erg kort dag voor de juli contest en we hadden geen goede shack. Na een heftig maar wijs beraad hebben we besloten om dit weekend voor het eerst in 27 jaar niet mee te doen aan de contest maar om ons te gaan concentreren op de opbouw van onze bus. Deze ombouw neemt inmiddels al behoorlijke vormen aan en we hebben er al een aantal weekenden werk in zitten. De bus is inmiddels voorzien van twee shacks, vele 230 volt aansluitingen en zelfs 400 volt 3 fase aansluitingen. Ook zit er verlichting in en is de bus voorzien van een tweetal bureaus voor de eventuele reparaties. Verder zijn er banken aangebracht waarin het materiaal kan worden opgeborgen en die tevens dienst kunnen doen als zit en/of slaapplek. Ook zit er een centrale afzuiging in voor de warme lucht van de PA’s.

De foto’s laten hopenlijk een goede indruk zien van het geheel.

 

 
< Prev   Next >
PI9A website